Uluslararası Final Üniversitesi

Eğitmenler ve Şefler Kimlerdir?

Uzman Şef Selim Yeşilpınar
Sekiz yıl yurtdışı otellerde sous şef deneyimi olan Yeşilpınar, Banquet Magazine dergisinin Gastro Table kurucularındandır. Slow Food sertifikalı butik otel Bellapais Gardens’ın Executive Şefi olan Yeşilpınar, uluslararası ödüllere sahiptir.   Türkiye’ye birkaç kez atölye çalışmaları için davet edilen Yeşilpınar, aynı zamanda Dünya Şefler Birliği’nden (WACS) onaylı bir şef olup uzman eğitmen olarak Uluslararası Final Üniversitesi’nde görev yapmaktadır. 


Uzman Şef Emiliano Luggo
Buon giorno! Culinary Institute I.P.S.S.A.R “Luigi de’ Medici “, Ottaviano’de (Napoli) eğitimini aldıktan sonra profesyonel şef hayatı Almanya’da Bella Italia (bügün Mazzoni olarak biliniyor) ile başladı, daha sonra La Locanda Am Paperberg’de kendisini geliştirdi.  İspanya, İtalya, Londra ve daha sonra Türkiye’deki şef deniyimleri ile birlikte İstanbul’da  L Altra Risacca Resturant’da, ‘En İyi Şef’ ve ‘En İyi İtalyan Resturant’ ödüllerini aldı.  Kıbrıs’ta Cratos Otel’de ‘La Matta’ ve ‘I Belli Restaurant’ın’ kurucusudur.


Eğitmen Yrd. Doç. Dr. Selay Uzmen ÖZGÜL
Hacettepe Üniversitesi Çocuk Gelişimi Eğitimi Bölümü’nü tamamlayan Özgül’ün 30 yılı aşkın süre çocuk gelişimi üzerine araştırmaları, çalışmaları ve egitmenliği bulunmaktadır. Pastacılık eğitimlerinden sonra, dede mesleği olan pastacılık yapmaya başladı ve Bodrum-Dereköy’de önce Zeytin Dalı, daha sonra La Dolce Vita isminde cafeler açtı. Café, restoran ve özel müşterilerden siparişler alarak kurabiye, cheesecake ve çeşitli tatlılar yanında doğumgünleri, yıldönümleri ve düğünler için de pastalar tasarladı. Halen Uluslararası Final Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi, Okul Öncesi Öğretmenliği Programında Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır.


Executive Şef ve Uzman Ayhan Aşcıoğlu
Atalarından miras aldığı şef mesleğini 20 yılı aşkın süredir devam ettirmektedir. İki 5 yıldızlı otel tesisi, restoran ve ziyafet tesisleri olan Arkın Grubu'nun şefidir. Mutfakları için birçok ödül almıştır. Ülkemizde Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Meslek Liseleri Yemek Yarışmaları’nın da kurucularındandır.


Aynur Küçükköylü
Yöresel hellim yapımı ve Kıbrıs hamur işleri gibi atadan gelen lezzetlerdeki tecrübelerini Uluslararası Final Üniversitesi’nde misafirlerine sunmaktadır. 


Uzman Şef Martin Michael Davies
Mutfak sanatlarında 20 yılı aşkın deneyimi bulunan şef, uzmanlığını Fransız mutfağından yana tercih etmiştir. Klasik Fransız mutfağı eğitimini İngiltere ve Fransa’da almıştır. Paris’te ve İngiltere’de Executive Şefliğe yükselen Davies, Kıbrıs’ta butik konseptli Meryem’s Otel’in Executive Şef’idir. 


Executive Şef Erhan Üçuncüoğlu,
25 yılı aşkın bir süre İstanbul'da prestijli otel merkezlerinin yönetici şefi olarak çalışma deneyimine sahiptir. Kuzey Kıbrıs'ta Merit Crystal Cove Hotel'in şefidir.  Uluslararası Final Üniversitesi’nde gastronomi ve mutfak sanatları programının danışma kurulunda yer almaktadır.


Diyetisyen Funda Bilginer
Hacettepe Üniversitesi Diyetisyenlik mezunu olan Bilginer’in meslekte 15 yıllık deneyimi vardır. Lefkoşa Dr.Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi, Sodexho ve kendi kliniğindeki hizmetlerinin yanı sıra Uluslararası Final Üniversitesi’nde part-time öğretim görevlisi olarak çalışmakta ve çeşitli eğitim kurumlarına menü planlamaktadır. Ada Tv’de yayınlanan “Funda Bilginer ile Sağlıklı Yaşa” programının yapımcılığı ve sunuculuğunu yürütmektedir. Kardeşler Fırını’nın ürettiği Yüksek Lifli Ekmek Funda Bilginer’in tavsiyesi ile hazırlanmıştır. 


Uzman Muazzez Ayşe Ganioğlu
Türkiye’de ve Londra’da butik pastacılık ve aşcılık üzerine birçok seminere ve eğitime katılmıştır.  Uluslararası gastronomi yarışmalarında derece ve ödülleri bulunmaktadır. 16 yıllık deneyime sahip olan Ganioğlu, İstanbul Büyükşehir’e bağlı meslek edindirme kurslarında ve çeşitli özel kurumlarda pastacılık ve aşçılık eğitimi vermektedir.

 

 

 


 

©2025 ULUSLARARASI FİNAL ÜNİVERSİTESİ. Her Hakkı Saklıdır..