Gastronomi ve Mutfak Sanatları , kültür ve yemek arasındaki ilişkiyi inceleyen bir alandır. Hijyenik, iyi düzenlenmiş, hoş ve lezzetli mutfak, yemek düzeni ve sistemi anlamına da gelir. Yenilebilir tüm maddelerin, hijyenik olarak ve azami damak ve göz zevkini amaçlayarak sofraya, yenmeye hazır hale getirilmesine kadar olan süreç Gastronominin çalışma konusudur.
Aşçılık Ön Lisans Programı'nın amacı, yiyecek - içecek işletmeleri için nitelikli şef olmaya aday bireyler yetiştirmektir. Hijyen ve Sanitasyon kurallarına uyarak göz ve tat zevkini sofraya taşımayı amaçlamaktadır. Bölümün amacı sektördeki açığın giderilmesi adına eğitimli ve deneyimli aşçı sayısının artmasına katkı sağlamaktır.
Uluslararası mutfak kültürlerinin yanı sıra ulusal yemek kültürü ve Kıbrıs mutfağı kültürel mirası konusunda bilgi ve becerilerle donatılmış, kendi alanında edindiği temel bilgi ve becerileri değerlendirebilen, yeterli alt yapıya sahip, teorik bilgilerin yanı sıra bilgileri pratiğe dönüştürme konusunda nitelikli bireyler yetiştirmeyi amaçlamıştır.
Program akademik değerlendirme kriterleri çerçevesinde ele alınacağı gibi (yazılı, uygulamalı, sözlü, sınav, proje v.b.) jüri tarafından alan uygulamaları (yemek hazırlanması), pratik çalışmalar (yemek sunumları), staj, yarışmalar v.b. şeklinde olacaktır.
Programı tamamlayan öğrenciler;
Uluslararası Final Üniversitesi
İFU Eğitim Kurumları Limited
Beşparmaklar Caddesi, No: 6, Çatalköy, Girne, KKTC
Genel İletişim:
Akademik Başvuru:
İdari Başvuru:
Aday Öğrenci:
Uluslararası Ofis:
©2025 ULUSLARARASI FİNAL ÜNİVERSİTESİ. Her Hakkı Saklıdır..