Uluslararası Final Üniversitesi

Programın Amacı ve Çıktıları

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği programımız, üstün becerili uzmanlar olabilecek uygulamalı deneyime sahip, son derece yetenekli ve bilgili profesyonelleri mezun etmeyi amaçlamaktadır.

Bu anlamda, programımız şunları hedefler:

  • Lisansüstü öğrencilerine bilimsel araştırma becerilerini geliştirmelerinde yardımcı olmak
  • Lisansüstü öğrencilerin mühendislik projelerini yönetmek için gerekli liderlik becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak
  • Lisansüstü öğrencilere elektrik mühendisliği problemlerine çözüm geliştirme becerileri kazandırmak
  • Özellikle Sinyal İşleme, Görüntü İşleme, Örüntü tanıma, Telekomünikasyon, Gömülü Sistemler ve Güç Sistemleri alanlarında Elektrik ve Elektronik Mühendisliğinin ileri araştırma ve eğitiminde üstünlük sağlamak
  •  En son bilgi, teknoloji ve profesyonel tasarım araçlarını kullanarak ilgili alanlarda yüksek kaliteli tasarımlar ve yenilikler üreten mühendislik uzmanları ve araştırmacıları mezun etmek

Zengin teorik bilgi ve güçlü pratikleriyle mezunlarımızın hem yerel hem de uluslararası iş piyasalarında yüksek rekabet gücüne sahip olmaları hedeflenmektedir. Programın sonunda, öğrencilerden Elektrik ve Elektronik Mühendisliğinin akademik, profesyonel ve pratik boyutlarında ileri düzeyde bir bilgiye sahip olmaları ve bu bağlamda şunları yapmaları beklenmektedir;

  1. Elektrik ve Elektronik Mühendisliğindeki karmaşık problemleri çözmek için Matematik, Bilim ve Mühendislik bilgilerini uygular.
  2. İstenen ihtiyaçları karşılamak için bir elektrikli veya elektronik sistem, bileşen veya süreci tanımlar, formüle eder, tasarlar, analiz eder ve uygular.
  3. Ekonomik, çevresel, sosyal, politik, etik, sağlık ve güvenlik yanısıra, sürdürülebilirlik gerekliliklerini karşılayan sistem bileşenleri tasarlar.
  4. Geçerli sonuçlar sağlamak için deney tasarımı, analiz, verilerin entegrasyonu ve bilgilerin sentezi dahil olmak üzere karmaşık mühendislik problemlerinin araştırmalarını yürütür.
  5. Karmaşık elektrik ve elektronik devrelerinin sorunlarını çözmek için uygun teknikleri, kaynakları ve modern simülasyon araçlarını oluşturur, seçer ve uygular.
  6. Çalışma hayatında, sosyal, sağlık, güvenlik ve kültürel konuları değerlendirir ve profesyonel mühendislik uygulamalarıyla ilgili sorumlulukları yerine getirir.
  7. Sürdürülebilir kalkınma için temel mühendislik bilgisini küresel, ekonomik, çevresel ve toplumsal bağlamda kullanır.
  8. Temel mühendislik uygulamalarında ve ilgili alanlarla mesleki, yasal ve etik sorunları çözer.
  9. Farklı alanların temsilcilerinden oluşturulmuş bir ekipte, ortak bir hedefe ulaşmak için bir ekip üyesi veya lider olarak etkin bir şekilde çalışır.
  10. Hem sözlü hem de yazılı olarak etkili iletişim kurar.
  11. Bir ekibin üyesi veya lideri olarak farklı ortamlarda projeleri etkin bir şekilde yönetmek için mühendislik ve yönetim ilkeleri bilgilerini uygular.
  12. Sürekli profesyonel gelişim için bağımsız öğrenme ve yaşam boyu öğrenim becerilerine sahip olur.

©2025 ULUSLARARASI FİNAL ÜNİVERSİTESİ. Her Hakkı Saklıdır..