Final International University | Uluslararası Final Üniversitesi Turizm ve Mutfak Sanatları Yüksekokulu Gastronomi Bölümü Öğrencilerinden Uluslararası İki Büyük Başarı....

Uluslararası Final Üniversitesi Turizm ve Mutfak Sanatları Yüksekokulu Gastronomi Bölümü Öğrencilerinden Uluslararası İki Büyük Başarı....

İstanbul’da düzenlenen 18. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’nde, UFÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim görevlileri Kemal Ferit ve Selim Yeşilpınar öncülüğünde öğrencilerimizin bireysel olarak yarıştığı kategorilerde öğrencilerimiz iki altın, iki gümüş madalya kazandılar. ‘Üniversite Düzeyi Balık Tabağı’ kategorisinde “Köz Patlıcan Soslu Levrek Tartar” sunumu ile Görkem Malta altın madalya, ‘Üniversite Düzeyi Tatlı Tabağı’ kategorisinde “Beyaz Çikolatalı Taze Norlu Mus” sunumu ile Rümeysa Safa altın madalya, ‘Üniversite Düzeyi Makarna Tabağı’ kategorisinde “Kolokas Püresi ve Porçini Mantarı Püresi Dolgulu Double Ravioli” sunumu ile Büşra Göktaş gümüş madalya ve ‘Üniversite Düzeyi Ana Yemek Tabağı’ kategorisinde “Kolokas Püre Eşliğinde Biberiye Soslu Bonfile” sunumu ile Hüseyin Bahçeci gümüş madalya aldı.

Diğer bir yarışma olan International Association Supporting Hospitality and tourism Education and Training’in (EURHODIP) düzenlediği  ve İspanya, Almanya, Fransa ile Hollanda gibi ülkelerin yer aldığı dünyanın dört bir yanından katılımla gerçekleşen “#taste2connect” isimli grup yarışmasında “#hellim2connect” isimli ürün ile yarışmaya Mentor Kemal Ferit önderliğinde katılan UFÜ Turizm İşletmeciliği ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencileri Amin Z Saif, Soner Özyalçın ve Hazal Çelen yarışmayı birinci olarak  tamamladılar.

Uluslararası Final Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yaratan  başarı elde eden öğrencilere sertifika takdim etti ve ‘bu başarının asla tesadüf olmadığını’ ‘öğrencilerin çalışma azmini asla kaybetmedikleri sürece bu başarının süreceğini’ ifade etti. 

©2025 FINAL INTERNATIONAL UNIVERSITY. All Right Reserved..