Aşçılık önlisans programını tamamlayanlar “Aşçı" , “Restoran İşletmecisi”, “Şef” ünvanları ile çalışabileceklerdir..
Aşçılık Bölümü mezunları mutfak, servis ve pişirme teknikleri konularında bilgi sahibi olacaklarından gerek restoran işletmeciliğinde, gerekse otelcilik sektöründe istihdam edileceklerdir. Turizm ve Otelcilik Sektörü, Yiyecek İçecek İşletmeciliği alt sektöründe Restoran, Kafeterya gibi işletmelerde hem şef hem de mutfak uygulamaları hakkında eğitim sahibi eleman ihtiyacı çok fazla olduğundan buralarda kolaylıkla iş bulabileceklerdir. Bu bağlamda Avrupa komisyonunun fonla desteklediği VETLAM projesi (Vocational Education Training Project / Mesleki Eğitim Projesi) kapsamında Kuzey Kıbrıs’ta bu pozisyonlarda çalışacak kişiler için potansiyelinin yüksek olduğunu raporlarında belirtmiştir. Bu sonuç aynı zamanda Uluslararası Final Üniversitesi Turizm bölümü ve Kuzey Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB) tarafından yapılan araştırmalarında da mevcuttur.
Uluslararası Final Üniversitesi
İFU Eğitim Kurumları Limited
Beşparmaklar Caddesi, No: 6, Çatalköy, Girne, KKTC
Genel İletişim:
Akademik Başvuru:
İdari Başvuru:
Aday Öğrenci:
Uluslararası Ofis:
©2025 ULUSLARARASI FİNAL ÜNİVERSİTESİ. Her Hakkı Saklıdır..